пиене... тия три неща

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Това е първият ми опит да направя бадемов хляб и като такъв следва да се отбележи детайлно. И така – ако си диабетик или за теб хл...

Бадемов хляб



Това е първият ми опит да направя бадемов хляб и като такъв следва да се отбележи детайлно.

И така – ако си диабетик или за теб хлябът е тема табу поради друга здравословна причина, но въпреки това понякога ти се приисква да си намажеш една филия с масло и лютеница… ето ти алтернатива. Ядковият хляб по нищо не отстъпва на никой друг, но няма да ти натегне на панкреаса.

Съдържание:

1 1/2 ч.ч. бадемово брашно
1/2 ч.ч. ленено брашно 
½ ч.ч разтопено масло или олио
(в моя случай е олио от гроздови семена)
4 яйца
щипка сол
2 бр. бакпулвер
стотина грама соево мляко
половин лимон – сок и настъргана кора

Забърква се кексово тесто, като сухите съставки се смесват в купа и отделно от тях се бъркат мокрите. После двете се смесват и се бърка до напълно хомогенна смес.
След това идва магията на печенето.
Ако искате да получите дебелина на хляба колкото подложка за пица, както стана в моя случай, следва да ползвате форма за печене ф-22 см.
Иначе в малка кексова форма ще стане хлебче, от което да се режат малки филийки.

И така, загрейте фурната на 180 градуса.
Намаслете формата или ако е с откачащо се дъно сложете хартия за печене, изсипете сместа и печете докато се изпече (използвайте теста с клечката за зъби, за да разберете дали е изпечено)
Извадете и покрийте с кърпа.
Вашият бадемов хляб е готов.

Следва да се отбележи, че това е най-пухкавия хляб с най-леката структура, която е толкова ефирна, че изобщо не разбираш, че си ял хляб (по смисъла на негативни събития).

Ефектът върху храносмилателния тракт е както от макробиотична храна, затова спокойно може да мине за такава.
Аз съм очарована от това, което се получи.

Горещо препоръчвам!!

0 comentбrios: