Това
е първият ми опит да направя бадемов хляб и като такъв следва да се отбележи
детайлно.
И
така – ако си диабетик или за теб хлябът е тема табу поради друга здравословна
причина, но въпреки това понякога ти се приисква да си намажеш една филия с
масло и лютеница… ето ти алтернатива. Ядковият хляб по нищо не отстъпва на никой
друг, но няма да ти натегне на панкреаса.
Съдържание:
1
1/2 ч.ч. бадемово брашно
1/2 ч.ч. ленено брашно
½ ч.ч
разтопено масло или олио
(в
моя случай е олио от гроздови семена)
4 яйца
щипка сол
2 бр. бакпулвер
стотина грама соево мляко
половин
лимон – сок и настъргана кора
Забърква
се кексово тесто, като сухите съставки се смесват в купа и отделно от тях се бъркат
мокрите. После двете се смесват и се бърка до напълно хомогенна смес.
След
това идва магията на печенето.
Ако
искате да получите дебелина на хляба колкото подложка за пица, както стана в
моя случай, следва да ползвате форма за печене ф-22 см.
Иначе
в малка кексова форма ще стане хлебче, от което да се режат малки филийки.
И
така, загрейте фурната на 180 градуса.
Намаслете
формата или ако е с откачащо се дъно сложете хартия за печене, изсипете сместа
и печете докато се изпече (използвайте теста с клечката за зъби, за да разберете
дали е изпечено)
Извадете
и покрийте с кърпа.
Вашият
бадемов хляб е готов.
Следва
да се отбележи, че това е най-пухкавия хляб с най-леката структура, която е
толкова ефирна, че изобщо не разбираш, че си ял хляб (по смисъла на негативни
събития).
Ефектът
върху храносмилателния тракт е както от макробиотична храна, затова спокойно
може да мине за такава.
Аз
съм очарована от това, което се получи.
Горещо
препоръчвам!!
0 comentбrios: