Рецептата за соева майонеза е в пропорция едно към едно, като съвсем малко по-голяма част се пада на млякото. И така ако сложим 300 мл. олио трябва
да добавим 350 мл. соево мляко. Към това се добавя сокът на един лимон, една лъжичка дижонска горчица и сол на
вкус.
Пасаторът седи на дъното и така пасираме 10-15 секунди,
след това бавно изтегляме нагоре.
Докато пасаторът дойде до повърхността на сместа, вече
консистенцията на майонезата е получена.
Това е една светкавична рецепта, като вкусът не е за
сметка на бързината на проготвяне. С други думи – винаги се получава.
Соевата майонеза може да се използва за всякакви салати,
които изискват майонезени сосове.
Примерно руска салата, веган снежанка, зеле с майонеза,
тиквички с майонеза и т.н.
Изобщо използвайте навсякъде, където фантазията ви
отведе.
The
sky is the limit!
J
0 comentбrios: