пиене... тия три неща

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Всеки, който се опитва да спазва някаква диета знае колко е трудно като отидеш на ресторант. Почти никога не може да ти угодят с хран...

Кюфтета от елда с просо



Всеки, който се опитва да спазва някаква диета знае колко е трудно като отидеш на ресторант. Почти никога не може да ти угодят с храната. А ако пък си вегетарианец, който спазва ниско въглехидратна диета, при което не може да яде и млечни, направо отива на към невъзможно. Заради това не ходя по ресторанти. Освен ако не са вегетариански… но и там – най—добре ми пасват салатите J
Разказаха ми този виц
Отива дама в ресторант. Опитва да си хареса нещо в менюто, но не успява и пита келнера:
- Имате ли нещо вегетарианско, но да не съдържа млечни, да е без глутен, да няма нишестета и да е ниско въглехидратно?
– Имаме – отговаря келнерът. - Салфетки!

Е, ми ако трябва салфетки ще ям, ама няма да се върна към предишния начин на хранене, с който се бях довела до катастрофа. J

И така – за да не ви се налага да ядете салфетки, ей сега ще ви разкажа за кюфтетата от елда на Шанти. Днес ги измайсториса.
Кюфтетата са ниско въглехидратни, без глутен и без млечни и отговарят на условията да бъдат макробиотика. Елдата по начало е много добра за перисталтиката и е една от храните, които колкото и да ядеш не ти става тежко. Шанти комбинира елдата с просо в сместа за кюфтета. Всъщност ето рецептата:

Една част елда
Половин част просо (може да бъде заменено с киноа)
Два моркова настъргани на ситно
Дръжките от една връзка магданоз, сварени до омекване и нарязани на ситно
Листата от магданоза скълцани на ситно
Две яйца
Малко олио
Кимион, кориандър сол и пипер
Преди да сложиш яйцата охлади сместа, за да не се пресекат. За веган вариант използвай две чаени лъжици ленено брашно, разтворено в топла вода. (Една лъжица ленено брашно с малко вода отговаря на едно яйце.)

Оформят се кюфтенца, пекат се на хартия за печене на 180 градуса до зачервяване.
Ядат се със салатка от айсберг и краставица и с голям кеф!

Да ви е сладко!

J
М.



0 comentбrios: