Ето
една супер проста за изпълнение рецепта от индийската кухня.
300 гр. боб мунг – кисне
една нощ (Ще увеличи обема си двойно)
1 малка глава карфиол
3 моркова
3 моркова
1 връзка магданоз
сол, кориандър, кимион,
лют пипер
олио за пържене
Приготвя
се така:
Накиснатият от
предишната вечер боб се измива и отцежда. Блендира се така суров до получаване
на бледа каша. Може да се добавят 3 лъжици вода, за да се смели по-добре.
Карфиолчето се нарязва
или направо блендира на ситно и се вари в подсолена вода 5 – 6 мин. После го
изсипете в цедка да се отцеди добре.
Смесете с настърганите
на ситно ренде моркови и добавете подправките. Изсипете скълцания на ситно
магданоз и объркайте добре. От получената смес оформете кюфтенца и изпържете в
сгорещено олио. Извадете на домакинска хартия, за да поеме излишното олио.
Можете да сервирате със
свежа салата или с доматен сос …. или с каквото ви харесва да гарнирате.
Уникално вкусни!
Забележитено!
0 comentбrios: