пиене... тия три неща

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Ето една супер проста за изпълнение рецепта от индийската кухня. 300 гр. боб мунг – кисне една нощ (Ще увеличи обема си двойно) ...

Веган: Кюфтета от боб мунг и карфиол



Ето една супер проста за изпълнение рецепта от индийската кухня.

300 гр. боб мунг – кисне една нощ (Ще увеличи обема си двойно)
1 малка глава карфиол
3 моркова
1 връзка магданоз
сол, кориандър, кимион, лют пипер
олио за пържене

Приготвя се така:
Накиснатият от предишната вечер боб се измива и отцежда. Блендира се така суров до получаване на бледа каша. Може да се добавят 3 лъжици вода, за да се смели по-добре.
Карфиолчето се нарязва или направо блендира на ситно и се вари в подсолена вода 5 – 6 мин. После го изсипете в цедка да се отцеди добре.
Смесете с настърганите на ситно ренде моркови и добавете подправките. Изсипете скълцания на ситно магданоз и объркайте добре. От получената смес оформете кюфтенца и изпържете в сгорещено олио. Извадете на домакинска хартия, за да поеме излишното олио.
Можете да сервирате със свежа салата или с доматен сос ….  или с каквото ви харесва да гарнирате.
Уникално вкусни!
Забележитено!




0 comentбrios: