Сигурно не съм открила Америка с тази рецепта, възможно е да я има из цялото море от рецепти по интернет, но аз сама си я сътворих, без да гледам рецепти. И понеже се получи вълшебно веган блюдо, а ние тук правим колекция от тествани успешни - най-често веган рецепти, ще я споделя.
И така, ако си веган и пълнените чушки с месо и ориз са непозволена територия за теб, ето ти един чудесен заместител.
Продуктите са както следва:
една част просо
половин част киноа
една тарелка гъби шийтаке (може някакви други според вкуса)
един наситно настърган морков
една опаковка сирене от кашу
кимион
сол
червен и черен пипер
връзка магданоз
олио
Приготвят се изключително лесно.
Измийте и задушете наситно нарязаните гъби. Варете просото и киноата 10-тина минути. Не трябва да е изцяло сварено, за да се доварява заедно с чушките, когато ги напълним. Прецедете излишната вода (ако е останала такава) добавяетесе мазнината, подправките, магданоза, моркова и объркайте добре. Към тази смес прибавете задушените гъбки. Сместа ви е готова! Сега изтърбушените и измити чушки посолете отвътре, пълнете с малка лъжичка и подредете в тавичка. Залейте чушките с вода, посолете и печете до готово.
Готовите чушки залейте със сос от кашу и върнете яденето в печката да се запече още малко. Поръсете със скълцан магданоз и сервирайте топло.
Сосът се приготвя така:
Няколко лъжици брашно от бадеми разтворено в олио се изсипва във вряща вода. Може да използвате водата от печенето на чушките, ако е останала такава. Добавяте кимион, чер пипер и сирене от кашу. Варите няколко минути. Регулирайте гъстотата. Сосът не трябва да е гъст. При охлаждането ще се сгъсти малко. Залейте чушките и върнете за няколко мин. в печката.
Яденето е подходящо за хора с непоносимост към глутен, млечни и за хора, които не консумират ориз, месо.
Разбира се на вашите месоядни приятели също би им харесало...
Ами, това беше за днес.
Да ви е сладко!
М.
0 comentбrios: