300 гр. киноа
50 гр. чия
100 гр,
бадемово брашно
1 настърган
пащърнак
2 връзки
магданоз
1 глава
карфиол
3 ч.л. ленено
брашно
1/2 ч.л. черен
пипер
куркума
олио
сол
кимион
Карфиолчето
се накъсва и се вари в солена вода. Като омекне се намачква с преса. Към
него се добавя настърганият пащърнак, магданозът и подправките. Отделно варим
киноата. Добавяме чията (суха), бадемовото брашно и мазнината. Смесете с карфиолената част и
объркайте добре. Добавете лененото брашно, разтворено в малко гореща вода.
Сега се е
получила смес, от която се оформят кюфтета. Ако при вас се е получило по-мокро
(това в случай, че киноата е била с повечко вода и не е била изцяло изцедена),
не е страшно, може да се изсипват с лъжица върху хартията за печене. Печете на
200 градуса с вентилатор, докато изсъхнат и порозовеят добре. После оставете да
изстине за да се отлепи доброволно от хартията за печене. :)
0 comentбrios: