пиене... тия три неща

Home Top Ad

Responsive Ads Here

300 гр. киноа 50 гр. чия 100 гр, бадемово брашно 1 настърган пащърнак 2 връзки магданоз 1 глава карфиол 3 ч.л. ленено бра...

Кюфтенца от киноа и карфиол


300 гр. киноа
50 гр. чия
100 гр, бадемово брашно
1 настърган пащърнак
2 връзки магданоз
1 глава карфиол
3 ч.л. ленено брашно
1/2 ч.л. черен пипер
куркума
олио
сол
кимион

Карфиолчето  се накъсва и се вари в солена вода. Като омекне се намачква с преса. Към него се добавя настърганият пащърнак, магданозът и подправките. Отделно варим киноата. Добавяме чията (суха), бадемовото брашно и мазнината. Смесете с карфиолената част и объркайте добре. Добавете лененото брашно, разтворено в малко гореща вода. 
Сега се е получила смес, от която се оформят кюфтета. Ако при вас се е получило по-мокро (това в случай, че киноата е била с повечко вода и не е била изцяло изцедена), не е страшно, може да се изсипват с лъжица върху хартията за печене. Печете на 200 градуса с вентилатор, докато изсъхнат и порозовеят добре. После оставете да изстине за да се отлепи доброволно от хартията за печене. :)


0 comentбrios: