Продуктите,
естествено на око и според вкуса. J
Салатката
съдържа:
козе сиренце
заквасена
сметанка
кисело мляко
броколи
морков
сол
чер пипер
агар агар
пъдпъдъчи
яйца
малко горчица
Философията
на приготвяне е повече от проста.
Сваряваш и
нарязваш на ситно броколите и моркова. Добавяш млякото, сметаната и горчицата,
овкусяваш със сол и пипер. Ако искаш поръсваш със скълцан на ситно магданоз.
Може и без.
Кипваш една
супена лъжица агар агар (желатин), стотина грама вода и добавяш в сместа.
Единствената
пропорция изглежда, че ще е за агар агар, за да е сигурно, че ще стегне, трябва
да се употреби правилното количество. Принципно на опаковката би трябвало да
пише колко агар агар за колко желиран продукт, но в случай, че не пише – една
пълна супена лъжица желира смес около 1,5 – 2 литра.
На дъното на
малка формичка за мъфини или някаква друга, с каквато разполагаш, слагаш едно
сварено пъдпъдъче яйце. Заливаш със млечната смес и оставяш да изстине. Ще
забележиш, че започва да стяга дори и на стайна температура, но за всеки случай
е добре да си поотлежи в хладилник. При сервирането обръщаш в чиния и
разрязваш… да кажем на половина...
Интересно се
получи. За вкусно - то се подразбира. :) И в тази салатка, както и във всяка друга
рецепта, човек може да импровизира, пробвайки с каквито са вкусовите му
предпочитания.
Да ви е
сладко!
J
0 comentбrios: