пиене... тия три неща

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Продуктите, естествено на око и според вкуса.  J Салатката съдържа: козе сиренце заквасена сметанка кисело мляко броко...

Желирана салата


Продуктите, естествено на око и според вкуса. J

Салатката съдържа:
козе сиренце
заквасена сметанка
кисело мляко
броколи
морков
сол
чер пипер
агар агар
пъдпъдъчи яйца
малко горчица


Философията на приготвяне е повече от проста.
Сваряваш и нарязваш на ситно броколите и моркова. Добавяш млякото, сметаната и горчицата, овкусяваш със сол и пипер. Ако искаш поръсваш със скълцан на ситно магданоз. Може и без.
Кипваш една супена лъжица агар агар (желатин), стотина грама вода и добавяш в сместа.
Единствената пропорция изглежда, че ще е за агар агар, за да е сигурно, че ще стегне, трябва да се употреби правилното количество. Принципно на опаковката би трябвало да пише колко агар агар за колко желиран продукт, но в случай, че не пише – една пълна супена лъжица желира смес около 1,5 – 2 литра.
На дъното на малка формичка за мъфини или някаква друга, с каквато разполагаш, слагаш едно сварено пъдпъдъче яйце. Заливаш със млечната смес и оставяш да изстине. Ще забележиш, че започва да стяга дори и на стайна температура, но за всеки случай е добре да си поотлежи в хладилник. При сервирането обръщаш в чиния и разрязваш… да кажем на половина...
Интересно се получи. За вкусно - то се подразбира. :) И в тази салатка, както и във всяка друга рецепта, човек може да импровизира, пробвайки с каквито са вкусовите му предпочитания.
Да ви е сладко! 
J


0 comentбrios: