пиене... тия три неща

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Първата рецепта за тази година ще бъде рецептата на тази ниско въглехидратна супа от кладница с алабаш и пащърнак.  С нея започ...

Супа с кладница и алабаш




Първата рецепта за тази година ще бъде рецептата на тази ниско въглехидратна супа от кладница с алабаш и пащърнак. 

С нея започвам колекция от алтернативни ниско въглехидратни супи, които ще споделям тук за моята приятелка, а и за всички, които имат нужда от идеи за алтернативно здравословно хранене.

Много често чувам – "Е, как да се храня без да ям картофи и ориз. Ми... то какво друго да ям."

Човек толкова е свикнал на някакви традиционни въглехидратни манджи, че дори не си представя възможност да смени гамата, въпреки че тялото му се задъхва и крещи за помощ.

Та значи ето първата такава супа за този блог, която тествам. 

Супичката не е вдъхновена от нечия рецепта. Въпреки, че най-вероятно не съм открила топлата вода с нея, но си е мое вдъхновение, така че ето как се прави:

Две глави алабаш и един корен пащърнак се обелват и нарязват на кубчета.
Оказва се че алабашът, който по традиция сме свикнали да ядем суров в салати, може перфектно и ниско въглехидратно да замести картофите. Очарована съм от него. Предвиждам дълотрайна и смислена връзка между нас двамата за в бъдеще...

Та, варим кубчетата до омекване а след това пасираме. 
Ако водата им е извряла добавете малко, за да може да се пасира добре всичко.

В друг съд завирате една тарелка гъби кладница, измити и нарязани  на ивички. Към тях добавяте измитите и нарязани листа от алабашите. (Трябва да им махнете средната жила).

Два сгръка целина, нарязани на ситно за овкусяване на бульона – също отиват при гъбките.
Към тях – в тази конкретна супа добавих кафеена чашка киноа, но ако гоните още по-ниски въглехидрати, спокойно може да минете и без нея.

Варите до сваряване на гъбите, листата от алабаш и киноата.

Събирате пасираната алабашено пащърнакова смес с гъбите, разбърквате добре. Добавяте още вода, ако ви се стори гъсто, добавяте сол на вкус и варите още една-две минути.

След като свалите от огъня добавете скълцан магданоз, сокът на половин лимон и мазнината, която ползвате. В моя случай е олио.

Сервирайте с лют пипер.

Това е.

Пожелавам ви вкусна нова година!

J

М.



0 comentбrios: