Сместа за тези палачинки е с яйца, бадемово брашно,
една лъжица чия накисната във вода, малко ленено брашно.
Добавете сол на вкус.
И бадемово (соево, кашуено...) мляко до получаване на палачинкова, не много гъста
каша. В крайна сметка може и с вода...
Гъстотата е като на боза да кажем.
Пържете в тиган за палачинки.
Сгорещете тигана. Полейте олио - не само да е намазано дъното, но пък не прекалено.
Сгорещете тигана. Полейте олио - не само да е намазано дъното, но пък не прекалено.
Изсипете с черпак. Ще почне да се пържи…
Когато захване добре обърнете и пържете и от другата страна.
Когато захване добре обърнете и пържете и от другата страна.
Извадете на топла чиния върху пергаментова хартия.
Намажете с крем за солени палачинки и увийте на
ролце преди да е изстинала.
Това е.
Имате вкусни солени палачинки.
За веган вариант на палачинките използвайте повече
ленено брашно разтворено във вряла вода.
Плюс чията.
0 comentбrios: