пиене... тия три неща

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Брюкселското зеле много подхожда на ниско въглехидратната диета. Единствения му кусур, ако може така да се каже е, че леко нагор...

Брюкселско зеле на фурна



Брюкселското зеле много подхожда на ниско въглехидратната диета. Единствения му кусур, ако може така да се каже е, че леко нагорчава. Бе направо си горчи... 
И за да не бъде пренебрегвано поради тази причина (за тези, които не харесват горчивия вкус) ще споделя една рецепта, която изпробвах и която доста успешно му неутрализира горчивината
Много приятно стана. 

Значи ето какво съдържа:

Брюкселско зеле
Пащърнак
Чушка
Домати на кубчета
Зелен лук
Кориандър
Дафинов лист
Олио, сол и пипер


Зелчетата се нарязват на две и се пекат в малко олио. Когато са запечени до леко златисти се вадят. 
Отделно се прави сос от зеленчуците.
В малко олио се задушават чушката на ивички, лука, пащърнака настърган. Добавят се подправките и след това доматите. 
Добавете половин чашка вода и оставете да къкри. 
Когато зеленчуците са омекнали, сосът е готов. 

Залейте готовите зелки със соса и печете на 200 градуса петнайсетина минути.

Това е.
:)





0 comentбrios: