Брюкселското зеле много подхожда на ниско въглехидратната диета. Единствения му кусур, ако може така да се каже е, че леко нагорчава. Бе направо си горчи...
И за да не бъде пренебрегвано поради тази причина (за тези, които не харесват горчивия вкус) ще споделя една рецепта, която изпробвах и която доста успешно му неутрализира горчивината.
Много приятно стана.
Значи ето какво съдържа:
Брюкселско зеле
Пащърнак
Чушка
Домати на кубчета
Зелен лук
Кориандър
Дафинов лист
Олио, сол и пипер
Зелчетата се нарязват на две и се пекат в малко олио. Когато са запечени до леко златисти се вадят.
Отделно се прави сос от зеленчуците.
В малко олио се задушават чушката на ивички, лука, пащърнака настърган. Добавят се подправките и след това доматите.
Добавете половин чашка вода и оставете да къкри.
Когато зеленчуците са омекнали, сосът е готов.
В малко олио се задушават чушката на ивички, лука, пащърнака настърган. Добавят се подправките и след това доматите.
Добавете половин чашка вода и оставете да къкри.
Когато зеленчуците са омекнали, сосът е готов.
Залейте готовите зелки със соса и печете на 200 градуса петнайсетина минути.
Това е.
:)
Това е.
:)
0 comentбrios: